Misdaad

Al 13 moorden door mensen met een psychische stoornis

01 november 2017

Dit jaar zijn al zeker dertien personen om het leven gebracht door mensen met een psychische stoornis. Dat blijkt uit het doorlopend moordonderzoek van Elsevier Weekblad.

Vaak gaat het om gestoorden met een voorgeschiedenis van geweld. Een aantal van hen werd behandeld in een forensische instelling, maar sloeg toe tijdens onbegeleid verlof. Dat gold bijvoorbeeld voor de moordenaar van Anne Faber en voor de verdachte van de ‘metromoord’, afgelopen zomer in Amsterdam.

In 2016 kreeg de politie 74.875 meldingen van incidenten rond verwarde personen. Begin volgend jaar wil het Schakelteam Personen met Verward Gedrag bekendmaken om hoeveel individuen het gaat en welke mensen risicovol zijn. ‘Er moet een lijstje komen van gevaarlijke mensen die extra zorg vergen’, zegt voorzitter Onno Hoes in Elsevier Weekblad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.