Amsterdam

Moslimpolitica bedreigd vanwege rol in COC-bestuur

28 juni 2017

De Amsterdamse PvdA-politicus Münire Manisa wordt bedreigd omdat ze bestuurslid is geworden van het COC. Dat maakte ze dinsdagavond bekend op haar Facebookpagina. Manisa kreeg een aantal beledigingen en bedreigingen toegezonden via sociale media, omdat ze erkende dat ze bestuurslid was van de belangenorganisatie voor homo’s.

Meer nieuws, elke dag in je inbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief >>

De bedreigingen zijn van uiteenlopende soorten. De belangrijkste aantijging is dat Manisa geen goede moslima zou zijn, omdat ze bestuurslid is van een vereniging die opkomst voor belangen van homoseksuelen. Manisa verklaart in een reactie dat ze niet van plan is om van haar geloof af te stappen, en dat de twee zaken goed te combineren zijn.

Manisa is namens de PvdA lid van de bestuurscommissie in Amsterdam Nieuw-West. Ze kreeg ook berichten van mensen die vinden dat ze het COC-bestuur in is gegaan voor extra stemmen. ‘Onzin,’ antwoordt ze, ‘Ik ben het bestuur ingegaan ondanks dat ik weet dat het me stemmen gaat kosten. Stem niet op me als je zelf wel een eerlijke behandeling wil maar het een ander niet gunt.’

Ook familie slachtoffer

De politica laat doorschemeren dat ook haar familieleden worden beledigd: ‘Mijn familie staat hier compleet buiten en niets of niemand heeft wie dan ook het recht gegeven om mij en mijn familie tot op het bot te beledigen.’

Vorig jaar werd Manisa ook bedreigd. Ze ontving onder meer een poederbrief. De bedreiging volgde na spanningen in het stadsdeel, vanwege zogenoemde Gülenscholen. Manisa zei tegen het Parool dat ze geen kant koos in dat conflict en dat ze met beide partijen op goede voet stond. Na dit incident pleitte ze voor slachtofferhulp voor commissieleden die last hebben van bedreigingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.