Religie Premium Corner

Leven als de Profeet: vijf vragen over salafisme

29 mei 2017Leestijd: 12 minuten

In Nederland groeit de weerstand tegen de streng-orthodoxe islamitische stroming salafisme. Vanuit de Tweede Kamer, maar ook vanuit de moslimgemeenschap. ‘Tijd voor een proefproces.’ Vijf vragen.

Vrouwen die gezichtsbedekkende sluiers dragen, een buschauffeur die geen handen wil schudden, imam Fawaz Jneid die Ayaan Hirsi Ali in 2004 ernstige ziektes toewenste, imam Suhayb Salam die in 2014 in een preek riep dat Nederlandse basisscholen islamitische kinderen ‘kapotmaken’ omdat ze hun leren dat ongelovigen en gelovigen gelijk zijn – het zijn enkele voorbeelden van salafistische uitingen die de afgelopen jaren voor ophef zorgden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.