Europese Unie Premium Corner

In de nevelen van Junckers rook: de macht van Selmayr

10 mei 2017Leestijd: 2 minuten

In Brussel gelden andere mores dan in Den Haag. Martin Selmayr, de Duitse kabinetschef van de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, geeft live een interview aan de Amerikaanse nieuwssite Politico. Selmayr maakte met een slimme strategie de Luxemburger Juncker in 2014 tot voorzitter van de Commissie en trok achter de schermen veel macht naar zich toe. Al bagatelliseert hij die: ‘Juncker was negentien jaar premier. Wat denkt u: hij is een oude vos.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.