nederland

Praat mee (2): wietteelt moet legaal worden

16 februari 2017Leestijd: 1 minuut

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen selecteert Elsevier voor abonnees elke dag een stelling uit de Stemwijzer. Laat in de reacties onder het stuk weten wat u van de stelling vindt.

De stelling van donderdag 16 februari: de teelt en verkoop van wiet moet legaal worden. In Nederland geldt nu een gedoogbeleid: vanaf achttien jaar mogen Nederlanders vijf gram softdrugs op zak hebben. De teelt van wiet is echter illegaal.

Volledig reguleren?

Er zijn partijen die de wietteelt volledig willen reguleren, zoals PvdA, D66 en SP. Dat zou betekenen dat hennep voortaan gekweekt wordt door telers die onder controle staan van de overheid. VVD, PVV, CDA het gedoogsysteem in stand houden, terwijl ChristenUnie en SGP al het drugsgebruik willen verbieden.

Wat vindt u? Moeten burgers wetten kunnen blokkeren door middel van een referendum? Laat het weten in de reacties.

Spelregel: het gaat om de inhoud van de stelling, niet om de partijen. Het al te opzichtig steunen van één partij kan leiden tot verwijdering van de reacties en in extreme gevallen tot een blokkade.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.