nederland

Djordy Latumahina (31) vermoord voor ogen kind: wie was hij?

09 oktober 2016Leestijd: 3 minuten

Amsterdam is dit weekeinde het toneel van twee dodelijke schietpartijen. Een van de geweldsincidenten had plaats in een parkeergarage in Nieuw-West. Daar werd de 31-jarige Djordy Latumahina voor de ogen van zijn gezin in koelen bloede vermoord.

Dat melden lokale media naar aanleiding van berichtgeving op misdaadsite Vlinderscrime. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat het hier gaat het om een zware crimineel met allerlei vijanden in dat circuit.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

DJ in een club

Latumahina werd even na 17.30 uur zaterdagmiddag beschoten in zijn auto in de parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in bijzijn van zijn kind en vriendin. Laatstgenoemde werd ook geraakt en ligt volgens de Amsterdamse stadszender At5 nog altijd in het ziekenhuis. Het tweejarige dochtertje van de vermoorde Latumahina bleef ongedeerd. Het gezin woonde in een appartement boven de parkeergarage. Vrienden van de man denken dat het om een fatale vergissing gaat. ‘Je weet het natuurlijk nooit maar naar mijn mening is dit een 100% vergissing,’ zegt een van hen volgens De Telegraaf.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Op het eerste gezicht hield Latumahina zich niet bezig met criminele activiteiten. Hij lijkt in elk geval geen bekende in de Amsterdamse onderwereld. Latumahina, afkomstig uit Barneveld, was een bekende in het Amsterdamse nachtleven. Hij was actief als programmeur bij club Bitterzoet, was zelf ook dj, en had een eigen bedrijfje, CONCEPT385, waarmee hij zich ophield in de creatieve sector. Dat bedrijfje had hij geregistreerd op zijn huisadres, en dat is niet iets dat criminelen normaal gesproken doen, aldus Het Parool.  Op zijn Linkedin-profiel staat dat hij zijn opleiding genoot op Hogeschool INHOLLAND. De vermoedelijke vluchtauto van de dader(s) werd uitgebrand gevonden in de nabijgelegen Heemstedestraat.

Politie wil beelden van schietpartij

De politie roept getuigen op zich te melden. Mensen die beeldmateriaal hebben van het incident of de omgeving wordt gevraagd dat ter beschikking te stellen aan de politie. Buurtbewoners reageerden zaterdagavond voor de camera van RTV Noord-Holland geschrokken. ‘Het is beangstigend dichtbij voor hetzelfde geld loop je er en loop je tegen een verdwaalde kogel aan of kom je middenin een schietpartij terecht,’  zei een van hen.

Eerder op de dag werd er ook al geschoten in Amsterdam-West. Een 44-jarige man overleefde het schietincident voor het café-bar Ulfet2 aan de Admiraal de Ruijterweg niet. Hij werd door meerdere kogels getroffen. Twee andere mannen van 44 en 50 jaar raakten gewond. Ook hier denkt Vlinderscrime van Martin Kok te weten om wie het gaat: Hakan Arabas uit Haarlem. Zijn identiteit is eveneens door diverse bronnen bevestigd. Ook hij stond niet als zware crimineel te boek, schrijft Het Parool.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.