nederland

‘Politie schiet verdachte mogelijke beroving Schiedam dood’

30 mei 2016Leestijd: 1 minuut

De politie heeft een verdachte van een beroving neergeschoten in het Beatrixpark in Schiedam. Dat laat de Politie Rotterdam weten op Twitter.

Volgens het ANP kwam een melding binnen bij de politie dat een beroving plaatsvond in de buurt van Schiedam, waarbij schoten zouden zijn gelost. Toen de politie de mogelijke dader zag, heeft een van de agenten hem neergeschoten. De verdachte raakte zwaargewond en overleed kort daarna aan zijn verwondingen. Of het slachtoffer van de beroving gewond is geraakt, is onbekend.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Fataal

Lees ook: willen we een hard of een zacht politiekorps?

In maart vonden binnen een week twee fatale schietpartijen door de politie plaats. Een van de verdachten kwam met een mes op de politie af, waarna een agent het vuur opende.

De afgelopen jaren heeft de politie al veel kritiek gekregen op schoten bij aanhoudingen. Uit onderzoek blijkt echter dat de agenten verre van ‘schietgraag’ zijn. Sinds 2012 loopt het aantal doden door politiekogels steeds verder af en in 2014 en 2015 kwam niemand om het leven door schoten van de Nederlandse politie, blijkt uit cijfers van de Rijksrecherche.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.