Op beeld: zo ontploft busje met lijk Amzieb

04 mei 2016Leestijd: 2 minuten
Het busje explodeert - screenschot YouTube

De politie heeft dinsdag nieuwe beelden getoond in de Amsterdamse onthoofdingszaak. In het tv-programma Opsporing Verzocht was te zien hoe een Volkswagen-busje met daarin het onthoofde lichaam van Nabil Amzieb ontploft en in brand vliegt.

De camerabeelden van dinsdagavond tonen hoe op dinsdag 8 maart rond 01.00 uur ’s nachts de Volkswagen Caddy met Amziebs lichaam wordt achtergelaten aan de Mijehof. Zijn lichaam was ‘grotendeels ontkleed‘.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Coffeeshop

De eerder in Utrecht gestolen auto staat een uur lang onbeheerd, waarna een explosie volgt. Een man rent weg, vergeet bijna zijn fiets en rijdt snel de straat uit. Dat gebeurde in de nacht van 7 op 8 maart aan de Mijehof in Amsterdam Zuidoost. Een dag later wordt het hoofd van de 23-jarige Amzieb op de stoep van de Amstelveenseweg gevonden, voor de deur van een waterpijpcafé.

De lugubere ontdekking werd gedaan door een voorbijganger, die de politie op de hoogte bracht. Amzieb is vrijdagavond 4 maart voor het laatst gezien in coffeeshop El Guapo in de Nieuwe Nieuwstraat in Amsterdam. Hij was hier samen met een paar bekenden en vertrok in zijn eentje rond 21.00 uur. Sindsdien kreeg zijn familie geen contact meer met hem. ‘Dat was erg ongebruikelijk want Nabil was altijd bereikbaar op één van zijn telefoon’ aldus de politie.

De politie looft een forse beloning uit voor de gouden tip die leidt naar de dader(s). Lees meer >

‘Kleine speler’

Politiewoordvoerder Ellie Lust zei in Opsporing Verzocht dat er in kringen rond Amzieb informatie moet zijn over de moordzaak, maar dat er weinig bereidheid is om er over te praten. ‘We begrijpen dat mensen bang zijn,’ zei Lust. Ze benadrukte dat de politie die informatie nodig heeft om de zaak op te lossen.

Volgens Lust was Amzieb een relatief kleine speler in het Amsterdamse criminele milieu, maar zou hij mogelijk betrokken zijn geraakt bij het onderwereldconflict dat al veel levens heeft gekost. Er wordt dus nog altijd druk gezocht naar de personen die dit op hun geweten hebben. Eerder waren al bewakingsbeelden getoond van de man die het hoofd voor het raam van de Fayrouz Lounge legde.