Forse beloning voor gouden tip onthoofding Amzieb

02 mei 2016Leestijd: 1 minuut
Stille tocht voor vermoorde Nabil Amzieb - bron:ANP

Er zijn nieuwe ontwikkelingen in de zaak van de man die in maart een hoofd weglegde op de Amstelveenseweg in Amsterdam. De politie laat dinsdag in het tv-programma Opsporing Verzocht nieuwe beelden zien.

De beelden zijn opgenomen in de Mijehof in Amsterdam Zuidoost, meldt Het Parool. Dat is de plek waar het onthoofde lichaam van de 23-jarige Nabil Amzieb werd gevonden in een uitgebrande auto, op dinsdag 8 maart. Op de beelden is te zien hoe de auto wordt weggezet, en een uur later in de fik wordt gestoken.

Daarnaast wordt er een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor diegene die met de gouden tip komt over de onthoofdingszaak, liet de politie maandag weten.

Waterpijpcafé

Het hoofd van Amzieb werd op 9 maart neergelegd bij waterpijpcafé Fayrouz Lounge. Van de man die dat deed zijn opnamen gemaakt. Daarop is te zien hoe hij met een gevulde vuilniszak langs een particuliere bewakingscamera loopt. Na het achterlaten van het hoofd rent de man in een soort looppas in de richting van het Stadionplein.

Zijn gezicht is moeilijk te zien, omdat hij een capuchon droeg. De politie kreeg in de weken daarna tientallen tips binnen, maar dat leidde nog niet een doorbraak in de zaak. Een dag voor de vondst van het hoofd werd in een uitgebrande auto in Amsterdam-Zuidoost het onthoofde lichaam gevonden van Amzieb. Een dag later bleek zijn hoofd voor het waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg te liggen. Een voorbijganger maakte bij de politie melding van de lugubere vondst.