Politie toont man die hoofd Nabil Amzieb achterliet

15 maart 2016Leestijd: 2 minuten
Bloemen voor waterpijpcafe Fayrouz Lounge - bron: ANP

De politie laat dinsdagavond de bewakingscamerabeelden zien van de persoon die het hoofd van Nabil Amzieb heeft geplaatst voor een sisha-lounge in Amsterdam. De beelden worden getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.

Het afgehakte hoofd van Amzieb werd vorige week neergezet voor het waterpijpcafé aan de Amstelveenseweg. Diegene die dat op zijn geweten heeft, is dus gefilmd.

Looppas

Op de beelden is volgens de politie te zien hoe de bewuste man rustig met een zak in zijn handen loopt, op weg naar de sisha-lounge. De beelden tonen ook dat hij na het achterlaten van het hoofd in een soort looppas in de richting van het Stadionplein rent. Via de uitzending wil de politie meer weten over een man die gekleed was in een gewatteerde jas en die mogelijk op diverse locaties is gezien.

Ook heeft de politie nog geen zicht op de vijfde plaats delict, namelijk de plaats waar het slachtoffer mogelijk is vastgehouden. Verder is de politie op zoek naar mensen die Amzieb na vrijdagavond 4 maart hebben gezien of weten wat hij daarna heeft gedaan.

Lugubere vondst

Onderzoek wees uit dat het hoofd van Amzieb woensdagochtend 9 maart al voor 05.00 uur is achtergelaten op de stoep voor de Fayrouz Lounge. Een voorbijganger maakte bij de politie melding van de lugubere vondst. De politie deed aanvankelijk een beroep op de man om zich zelf te melden.

Nu is toch besloten de bewakingsbeelden openbaar te maken. Een dag voor de vondst van het hoofd werd in een brandende auto in Amsterdam-Zuidoost het onthoofde lichaam gevonden van de 23-jarige Amzieb. Op woensdag werd een tweede brandende auto in Amsterdam-Zuidoost gevonden, die gelinkt is aan de zaak.