nederland

Veldslag tussen motorbendes: wat weten we?

08 april 2016Leestijd: 2 minuten

Het Van der Valkhotel in Rotterdam was donderdagavond het decor van een flinke knokpartij tussen twee rivaliserende motorbendes. Getuigen meldden dat tot twintig keer is geschoten rond het hotel.

De politie, die de hele nacht onderzoek heeft gedaan, bevestigt dat. De hulpdiensten rukten massaal uit, en er hing enige tijd een politiehelikopter in de lucht.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Gangs

‘Op de oprijlaan van het hotel bij de Energieweg liggen diverse kogelhulzen,’ aldus een politiewoordvoerder vrijdag. Een vuurwapen en een mes zijn in beslag genomen. De vechtpartij ging tussen twee rivaliserende motorbendes: de Hells Angels en de Mongols. De gangs liggen al tientallen jaren met elkaar in de clinch. Vooral in Duitsland kwam het de afgelopen jaren tot meerdere grote vechtpartijen tussen de motorbendes.

De van oorsprong Californische motorclub Mongols kwam twee jaar geleden naar Nederland. Een paar jaar daarvoor waarschuwde Europol al voor de komst van criminele overzeese motorbendes als de Mongols. De Europese politieorganisatie sprak daarbij de vrees uit dat dit zou kunnen leiden tot ‘territoriumoorlogen’ met clubs als de Hells Angels.

Gevlucht

Zeker twintig mensen zijn opgepakt. Volgens een politiewoordvoerder zitten zij nog altijd in hechtenis en worden zij verhoord. Bij de knokpartij viel zeker een zwaargewonde, maar de politie vermoedt dat er meer gewonden zijn. ‘Gebroken neuzen en zo. Er waren veel bebloede gezichten. Zo’n dertig mannen gingen met elkaar op de vuist en er is veelvuldig geschoten, dus de kans is groot dat er meer gewonden zijn. Die wisten dan te vluchten.’

Hij noemt het bijzonder dat er geen hotelgasten en eters in het restaurant van Van der Valk gewond zijn geraakt. Een deel van hen is gevlucht naar een fitnesscentrum in de buurt. Voor zover bekend hebben alle hotelgasten de nacht ‘gewoon’ in het hotel doorgebracht. ‘Nadat de politie en een arrestatieteam elke kamer hadden gecontroleerd, konden de gasten terugkeren.’De politie is ook nog het dak van het hotel opgegaan. ‘Ook daar zijn enkele verdachten opgepakt.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.