Premium Lock En alweer draait de paniekfabriek op volle toeren

10 juli 2023Leestijd: 3 minuten
DE FABRIEK VAN CHEMOURS IN DORDRECHT. FOTO: CAMIEL MUDDE/HH/ANP

In Nederland, met al dat PFAS, al dat fijnstof, al die stikstof, al die kankerverwekkende chemicaliën, leven we dertig jaar langer dan een eeuw geleden, toen we nog niet aan al die vreselijke gevaren waren blootgesteld. De enig mogelijke conclusie is dat het allemaal behoorlijk wordt overdreven door de paniekfabriek, schrijft Simon Rozendaal.

Bij tv-programma Zembla – voor uw dagelijkse portie paniek – kwamen arbeiders en omwonenden van de Chemours-fabriek in Dordrecht aan het woord die zeker wisten dat ze van de PFAS-chemicaliën aldaar kanker hadden gekregen. Hun vermoedens werden ondersteund door enkele met de hand geplukte deskundigen.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het was niet de enige paniekzaaierij. Greenpeace heeft het boze oog op Tata Steel gericht en op hun website kunt u een petitie tekenen dat de ‘meest ziekmakende onderdelen’ moeten worden gesloten. En verder was er ophef over aspartaam, een kunstmatige zoetstof die van de Wereldgezondheidsorganisatie het predicaat ‘mogelijk kankerverwekkend’ heeft gekregen.

Ik heb al veel ‘ziekmakende’ substanties op de deur horen kloppen

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw