Verkiezing

Wat is het Beste Tech-idee van 2022? Stem nu!

18 augustus 2022Leestijd: 2 minuten

KIJK en EW zijn op zoek naar het beste technologische idee van eigen bodem en hebben daarbij uw hulp nodig. Welk hoogstandje verdient dit jaar een podium? Stem nu!

Nederlandse bedrijven en universiteiten werken hard aan innovaties die het leven net een beetje makkelijker maken. Welke van deze hoogstandjes verdienen volgens u een plekje in de spotlight? KIJK is in samenwerking met EW voor de zevende keer op zoek naar hét beste tech-idee van dit jaar. En u kunt ons hierbij helpen door uw stem uit te brengen!

Hoe verging het eerdere winnaars?

De weg van een idee dat ontstaat in het hoofd van een bedenker tot een toepassing die in de praktijk functioneert, gaat over vele hobbels en zijpaden. Wat kwam er terecht van drie innovaties die in voorgaande edities van de verkiezing van Beste Tech-idee wonnen?

Nanofysicus Erik Bakkers werkt aan oplossing voor chips die te warm worden.

Wie wordt de publiekswinnaar?

De redactie heeft een longlist van twintig inspirerende tech-ideeën van eigen bodem samengesteld. Deze lijst is tot stand gekomen in samenspraak met onafhankelijke experts, technische universiteiten en instanties die start-ups een plek geven. Wie de genomineerden zijn, leest u hier.

Van 18 augustus tot en met 14 september kunt u op uw favoriete idee stemmen. Daarbij maakt u kans op één van de tien bol.com-cadeaubonnen! De bedenker van het idee met de meeste stemmen mag zich publiekswinnaar noemen.
Ga daarom snel naar de wedstrijdpagina en breng uw stem uit!

Wie wordt de jurywinnaar?

Daarnaast is een vakkundige jury samengesteld, bestaande uit Anouk Vos (cyberdeskundige), Jim Heirbaut (De Ingenieur-redacteur), Jacqueline van den Ende (CEO van Carbon Equity) en wetenschapsjournalist en presentatrice Anna Gimbrère. Deze experts zullen elk idee een cijfer van 1 tot en met 10 geven. De bedenker van het idee met het hoogste gemiddelde cijfer mag zich jurywinnaar noemen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.