#Spiritueel Premium Corner

Een nietsnut als geestelijk rolmodel: de panda

29 juni 2022Leestijd: 3 minuten

In spirituele publicaties worden panda’s op een curieuze manier verheerlijkt. De bewieroking van de beesten inspireert tot luiheid.

Uitgevers permitteren zich af en toe een wel erg grote vrijheid bij het vertalen van boektitels. Zo publiceerde Stéphane Garnier, een Franse journalist die internationale roem had vergaard met een leuk, liefdevol boek over katten, drie jaar geleden J’ai décidé d’être heureux… De Nederlandse uitgeverij Xander vond een besluit om gelukkig te zijn blijkbaar maar suf en maakte er Geluk is een panda van. Terwijl dit dier in het boek van Garnier helemaal niet voorkomt.

De dubieuze trouvaille van de uitgever heeft vermoedelijk te maken met de opmerkelijke populariteit van de panda. In een reeks publicaties met spirituele inslag wordt het beest bewierookt. In de bestsellerlijst staat nu bijvoorbeeld Grote Panda & Kleine Draak. De kunstzinnige schrijver James Norbury belicht hier, met tekeningen van eigen makelij, een lange reis van twee verdwaalde vrienden gedurende de vier seizoenen van het jaar.

Het boek maakt onthutsend goed duidelijk welke maatschappij ontwrichtende consequenties het massaal praktiseren van de door de Brit aanbevolen boeddhistische filosofie zou hebben.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.