Alcohol Premium Corner

Drankgebruik onder studenten baart zorgen

27 augustus 2018

Overmatig drinken onder Delftse studenten leidde tot een intentieverklaring die misbruik moet indammen. Vooral mixdrankjes baren zorgen.

De introductieweken zijn voorbij, de kennismakingsperioden van de studentenverenigingen zijn begonnen. Die zijn alcoholvrij voor aspirant­leden, maar daarna volgt een periode van installaties, het vormen van vriendenverbanden en het vinden van een studentenhuis.

Dit gaat van oudsher gepaard met drank. Dat is op zich geen ramp, maar het gaat de laatste ­jaren wel om veel te veel drank, constateert Nico van der Lely (55), kinderarts en oprichter van de alcoholpoli in het Reinier de Graafziekenhuis in Delft. ‘Het patroon van drinken is veranderd. Studenten drinken nu veel meer zoete alcoholische mixdrankjes, en die leiden tot hogere promillages.’ Cijfers hierover ontbreken, omdat er geen gericht onderzoek naar wordt gedaan.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.