Verwarming Premium Corner

De warmtepomp: icoon van de energietransitie

11 april 2018Leestijd: 5 minuten

Het aangekondigde einde van Gronings gas vestigt de aandacht op de warmtepomp. Hoe werkt die? En past hij in uw huis?

1. Wat is een warmtepomp?

De warmtepomp is een systeem om het huis en water voor douche en bad te verwarmen door gebruik te maken van energie uit de omgeving. Hierbij wordt warmte gewonnen uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. De volledige warmtepomp vervangt de cv-ketel. Het systeem werkt met lagere temperaturen dan de traditionele cv, dus het werkt alleen in een goed geïsoleerd huis. Door het huis te verwarmen met behulp van warmte uit de omgeving, wordt alle benodigde energie voor verwarming en warm water duurzaam opgewekt, en verbruikt een huishouden geen aardgas, mits ook niet op gas wordt gekookt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.