🎧 Luister de podcast

‘EU voor schut gezet door lichtgewichten als Von der Leyen en Borrell’

15 februari 2021Leestijd: 1 minuut

Publicitair zijn het geen beste tijden voor de Europese Commissie. Voorzitter Ursula von der Leyen werd door het Verenigd Koninkrijk afgetroefd in de strijd om coronavaccins, hoge buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell ging af als een gieter bij een bezoek aan Moskou. Moeten de twee niet opstappen? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel.

Ook hebben we het over de plannen van de nieuwe Italiaanse premier Draghi, die groot voorstander is van EU-belastingen. Verder aandacht voor ons eigen land, waar D66 een oude wens donderdag in de Tweede Kamer nieuw leven wilde inblazen: het EU-lidmaatschap in de Grondwet. Tot slot bespreken we Jeltes vaste rubriek In Brussel, over Chinese camera’s in het Europees Parlement.