🎧 Luister de podcast

Miljoenensubsidies uit Brussel voor Noord-Nederland onzinnig, want sigaar uit eigen doos

30 november 2020

Voor wie op zoek is naar originele en niet al te dure Sinterklaas- en kerstcadeau’s, kwam donderdag goed nieuws uit Brussel: het Europees Parlement stemde donderdag in met een vrijhandelsakkoord tussen de EU en Amerika. Waarom zijn zulke akkoorden zo belangrijk? We bespreken het met Jelte Wiersma, onze correspondent in Brussel. Over cadeautjes gesproken: de provincies Friesland, Groningen en Drenthe krijgen honderden miljoenen uit Brussel. Maar is dat wel echt een presentje, of meer een sigaar uit eigen doos?

Verder aandacht voor twee belangrijke kopstukken van de klimaatbeweging: Frans Timmermans en Greta Thunberg slaan de handen ineen om de landbouwsubsidies te hervormen. Tot slot hebben we het over de Palestijnen, die zo langzamerhand alleen in de EU nog bondgenoten hebben.

Mis niets en abonneer u op deze podcast