Premium Lock Wetgeving voor hybride werken? Doe het niet

31 januari 2022Leestijd: 2 minuten
ART_27_eco_feat_digitalisering_arbeidsmarkt_240196_IMG_ECOThuiswerkrevolutie2

De Sociaal-Economische Raad (SER) komt binnenkort met een advies over thuiswerken. Vakbond FNV zit in deze commissie en pleit ervoor om thuiswerkafspraken wettelijk vast te leggen. Geen goed idee, vindt Nicolette van den Hout.

Het kabinet roept nog steeds op om zoveel mogelijk thuis te werken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Toch gaat er een moment komen waarop deze maatregel wordt losgelaten. Maar, uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat thuiswerken eigenlijk wel bevalt. Mensen willen niet meer vijf dagen in de week naar kantoor komen. De combinatie van thuiswerken en werken op locatie blijkt de perfecte mix: hybride werken. Hoe geef je dat het beste vorm? Wat worden de nieuwe richtlijnen en afspraken? Daar buigt de SER zich nu over.

D66 en GroenLinks wachten dat advies niet af en hebben al een initiatiefwetsvoorstel in de maak: ‘Werken waar je wilt’. Ook de FNV wil dat het recht op thuiswerken in een wet wordt vastgelegd, net als de afspraken over thuiswerkvergoedingen. De FNV wil het op deze manier, omdat uit hun gehouden enquête onder 5.400 werknemers blijkt dat wettelijk vastleggen de voorkeur heeft. Het vastleggen in cao’s vinden de vakbondsleden niet voldoende, omdat niet iedereen onder een cao valt en omdat een cao na een tijdje weer verloopt.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw