Cybercriminelen probeerden ook in te loggen bij iDeal

05 april 2013Leestijd: 1 minuut

De internetcriminelen die het de afgelopen dagen op de Nederlandse banken hadden voorzien, probeerden ook met gebruikersnaam en wachtwoorden in te loggen. Dit is zeer ongebruikelijk bij een DDos-aanval.

Dat zegt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) tegen de NOS.

De poging om in te loggen duidt op een nieuwe vorm van cybercriminaliteit. Normaal gesproken wordt bij een DDos-aanval alleen het dataverkeer bestookt.

Geld veilig

De NVB maakt duidelijk dat het geld van klanten altijd veilig is geweest en dat de aanval alleen tijdelijke storingen heeft veroorzaakt.

Vrijdag konden veel klanten van ING niet bij hun digitaal rekeningoverzicht. Anderen konden geen bedragen overmaken met iDeal.

ING had woensdag ook al te kampen met een grote storing die veel paniek veroorzaakte bij rekeninghouders. Ook Rabobank en SNS hadden de afgelopen dagen last van storingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.