Carlos Slim opnieuw rijkste man ondanks investering KPN

04 maart 2013Leestijd: 1 minuut

Telecomtycoon Carlos Slim is nog steeds de rijkste man ter wereld, gevolgd door Microsoft-oprichter Bill Gates. Het vermogen van de 73-jarige Slim is naar schatting met 4 miljard dollar gegroeid tot 73 miljard.

Dat blijkt maandag uit de gepubliceerde jaarlijkse ranglijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes.

Aandeel

Het vermogen van Slim is gegroeid ondanks de tot nu toe onfortuinlijke investering van zijn bedrijf América Móvil in KPN. Vorig jaar nam het Mexicaanse telecombedrijf een belang van 27 procent in KPN, waarna het aandeel meer dan de helft van zijn waarde verloor.

Op de derde plaats trad dit jaar wel een wijziging op. Daar stond voor het eerst de Spanjaard Amancio Ortega, medeoprichter van modebedrijf Inditex. Hij heeft belegger Warren Buffett en Bernard Arnault van luxeketen LVMH ingehaald.

Stijging

Inditex is het bedrijf achter populaire modeketens, waaronder Zara en Bershka. Ortega zag zijn vermogen groeien met 19,5 miljard dollar, de grootste stijging onder de miljardairs, tot 57 miljard dollar.

Volgens Forbes is er dit jaar een recordaantal miljardairs van 1.426, met een gemiddeld vermogen van 3,8 miljard dollar.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.