economie

Maxime Verhagen nieuwe voorzitter Bouwend Nederland

07 februari 2013Leestijd: 1 minuut

Oud-CDA-minister Maxime Verhagen wordt de nieuwe voorzitter van Bouwend Nederland, de belangenorganisatie van de bouwsector. Verhagen volgt Elco Brinkman op, die in juni met pensioen gaat.

Dat heeft de organisatie donderdagavond bekendgemaakt.

‘Het is voor mij een grote eer om deze functie te mogen vervullen, zeker in deze moeilijke omstandigheden voor de bouw- en infrasector,’ zegt Verhagen. ‘De bouw is maatschappelijk onmisbaar en heeft een enorme uitstraling naar de overige economie.’

Buitenlandse Zaken

De rooms-katholieke Verhagen (56) is net als Brinkman lid van het CDA. In het eerste kabinet-Rutte was hij vicepremier en minister van Economische Zaken (2010-2012). Daarvoor was hij fractievoorzitter van het CDA (van 2002 tot 2006 en in 2010), minister van Buitenlandse Zaken (2007-2010) en lid van de Tweede Kamer (1994-2007).

‘Hoewel het nu heel zwaar weer is in zowel de bouw- als de infrabranche, blijft het een prachtige sector die Nederland in tal van opzichten bouwt en onderhoudt, ook in de komende, nog moeilijke jaren,’ zegt Verhagen.

Brinkman stond sinds 1995 aan het roer van Bouwend Nederland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.