economie

SNS REAAL zoekt oplossing met private deelname

28 januari 2013Leestijd: 1 minuut

SNS REAAL werkt aan een oplossing voor zijn financiële problemen. Als de plannen, waarbij ook private investeerders betrokken zijn, kunnen worden gerealiseerd, komt er onder meer een omvangrijke aandelenemissie.

Dat heeft SNS REAAL maandag bekendgemaakt.

Geen beslissingen

Volgens de bank en verzekeraar is succes niet gegarandeerd. ‘Op dit moment is nog niet duidelijk of dit scenario kan worden gerealiseerd. Er zijn nog geen beslissingen genomen,’ aldus een verklaring van de bank.

De afgelopen weken gonsde het van de geruchten over nieuwe overheidssteun aan het financiële concern, dat door grote verliezen bij zijn vastgoedpoot SNS Property Finance in moeilijkheden is geraakt.

Brussel

SNS REAAL is de vierde bank van Nederland en geldt als ‘systeembank’, wat betekent dat de bank ‘te belangrijk’ is om failliet te laten gaan.

Twee weken geleden leek een deal met ABN AMRO en ING bijna rond, maar dit werd verboden door Brussel omdat deze banken eerder staatssteun ontvingen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.