economie

Te koop in Schagen: huis vol licht en met een zonnige tuin

13 augustus 2015Leestijd: 2 minuten

Voor de vraagprijs koopt u niet alleen een prettig huis, maar ook een aantrekkelijke omgeving.

In het Noord-Hollandse Schagen is geen huis hetzelfde, wat in de zomerzon een mooi straatbeeld oplevert. Dit in 1906 gebouwde huis aan de Landbouwstraat heeft bovendien leibomen in de voortuin die nu vol in het blad staan.

De huidige eigenaar is op leeftijd en heeft het huis daarom te koop gezet. Zij kocht het pand in 2001 voor 690.000 gulden (zo’n 313.000 euro). Het staat nu te koop voor 375.000 euro.

De woonkamer van 35 vierkante meter is vol licht, dankzij grote ramen aan de voorkant en openslaande deuren aan de achterkant. De kamer heeft een ornamenten plafond en een schouw. Vanuit de woonkamer loopt u meteen de open keuken in of – door de openslaande deuren – de tuin in.

Dakterrasje

In die tuin op het zuiden schijnt op zomerse dagen de hele dag de zon. Op een van de muren is een mediterrane muurschildering aangebracht. Over smaak valt niet te twisten. Wie er niet van houdt: met een pot witte verf en een kwast is hij snel onzichtbaar gemaakt.

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers, net als op de zolder. De grote slaapkamer op de eerste verdieping, waaraan de bad­kamer grenst, heeft aan de achterkant een dakterrasje. In de ochtend staat hier vol de zon op. Door de Landbouwstraat loopt u het centrum in, waar parkeren nog gratis is.

Voor de vraagprijs koopt u niet alleen een prettig huis, maar ook een aantrekkelijke omgeving. In Schagen – tussen Alkmaar en Den Helder – zijn niet alleen de huizen allemaal anders, ook het winkelaanbod is gevarieerd. Er zijn weinig ketens. Schagen ligt bovendien maar 11 kilometer van het strand.

Elsevier nummer 34, 22 augustus 2015

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.