economie

Top bedrijven verdient fors meer aan aandelen

17 maart 2017Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – Topmensen van grote Nederlandse bedrijven met een notering aan de beurs zijn er vorig jaar behoorlijk op vooruitgegaan. Volgens een inventarisatie die het Financieele Dagblad vrijdag publiceerde, verdienden bestuursvoorzitters van 22 grote Nederlands bedrijven vorig jaar gemiddeld 4,3 miljoen euro. Dat is 15 procent meer dan het jaar ervoor.

De topmannen zagen vooral de waarde van de aandelen die ze als bonus krijgen toenemen, blijkt uit de analyse die bureau Focus Orange voor het FD maakte.

Ook de Volkskrant heeft de beloningen van de topmensen van AEX-bedrijven onderzocht. Uit dat onderzoek, dat iets anders van opzet was, blijkt dat niet iedereen erop vooruitging: bij negen van de twintig bedrijven die de krant onder de loep nam ging het inkomen van de baas juist omlaag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.