economie

‘Overname AkzoNobel financieel riskant’

14 maart 2017Leestijd: 1 minuut

LONDEN (ANP) – Zowel AkzoNobel als zijn Amerikaanse belager PPG mist de financiële bewegingsruimte om een fusie tot een goed einde te brengen. Bovendien kan een overname op aanzienlijke mededingingsbezwaren stuiten in de Verenigde Staten en Europa. Dat schrijft Fitch in een notitie die in handen is van het ANP.

In strategisch opzicht ziet de kredietbeoordelaar wél voordelen in een fusie tussen twee van ’s wereld grootste producenten van verf en coatings. De potentiële kostenbesparingen zijn aanzienlijk, en volgens Fitch zeer welkom in een markt die onder druk staat door onder meer lage prijzen en een nog altijd matige economische groei.

AkzoNobel liet vorige week weten dat het een eerste overnamevoorstel van PPG van de hand heeft gewezen. Het bedrijf vindt onder meer de prijs van bijna 21 miljard euro die de Amerikanen bereid waren op tafel te leggen, veel te mager.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.