economie

‘Krimp mobiele markt houdt voorlopig aan’

19 maart 2017Leestijd: 1 minuut

HOUTEN (ANP) – Aan de krimp op de Nederlandse markt voor mobiele telecomdiensten komt voorlopig nog geen einde. Marktonderzoeker Telecompaper rekent voor 2017 op een terugval met ongeveer 3 procent naar een omzet van 4,6 miljard euro. Voor de periode tot en met 2021 wordt nu een gemiddelde jaarlijkse krimp voorzien van 0,9 procent.

Telecomaanbieders zagen hun omzet uit mobiel bellen, sms’en en datadiensten in 2016 zoals verwacht met bijna 4 procent afnemen tot 4,7 miljard euro. De vier aanbieders met een eigen netwerk, KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2, hebben nog veel last van prijsdruk door toegenomen concurrentie.

Vodafone en T-Mobile verloren zowel omzet als aandeel op de mobiele markt. KPN zag zijn opbrengsten op dit vlak minder terugvallen. Daardoor wist het bedrijf zijn marktaandeel wat uit te bouwen. Nieuwkomer Tele2 deed het beter door als enige partij een bescheiden omzetgroei te realiseren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.