economie

Nikkei scherpt jaarrecord aan

13 december 2016Leestijd: 1 minuut

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is dinsdag met winst de handel uitgegaan. Daarmee sloot de graadmeter net als een dag eerder op de hoogste stand van dit jaar. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit door de Amerikaanse Federal Reserve later deze week. Over het algemeen wordt aangenomen dat de rente in de VS zal worden verhoogd.

Verder kwamen iets beter dan verwachte cijfers over de industriële productie en detailhandelsverkopen in China naar buiten. De Nikkei-index won 0,5 procent en sloot op 19.250,52 punten. Asahi Group, moederbedrijf van Grolsch, zag zijn beurswaarde bijna 5 procent dalen. De brouwer trekt naar verluidt de portemonnee voor de overname van Oost-Europese activiteiten van branchegenoot SABMiller, dat onlangs werd overgenomen door marktleider AB InBev.

Elders in Azië was het beeld gemengd. De Kospi in Seoul won 0,4 procent terwijl de All Ordinaries in Sydney 0,3 procent inleverde. In Hongkong stond de Hang Seng tussentijds 0,2 procent lager.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.