economie

‘Witte rook rond noodlijdende Duitse super’

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

MÜLLHEIM (ANP/DPA) – De toekomst van de winkels van de Duitse supermarktketen Kaiser’s Tengelmann lijkt verzekerd. Branchegenoot Edeka neemt de filialen nog dit jaar over, om vervolgens een aanzienlijk deel over te dragen aan concurrent ReWe. Dat meldde persbureau DPA dinsdag op basis van een brief van de president-commissaris van Kaiser’s aan de circa 15.000 werknemers van het bedrijf.

Daarmee lijkt een einde te komen aan een al jaren durend steekspel rond de supermarktketen. Kaiser’s Tengelmann verkeert al langer in zwaar weer en besloot twee jaar geleden al zijn filialen te verkopen aan Edeka. Die deal werd echter tegengehouden door de mededingingsautoriteiten, die vonden dat de concurrentie op de markt te sterk werd beperkt.

De Duitse overheid draaide dat besluit vervolgens terug uit vrees voor het verlies van veel banen, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. Die stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk. De afgelopen maanden werd naarstig naar een compromis gezocht, dat nu lijkt te zijn bereikt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.