economie

Staal in trek op Damrak

22 november 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index van de effectenbeurs in Amsterdam is dinsdag met winst gesloten. Ook andere Europese beursgraadmeters kenden een positieve dag. De koersen gingen over een breed front omhoog, waarbij vooral grondstoffenbedrijven zoals staalproducenten in trek waren.

De AEX-index sloot met een winst van 0,7 procent op 456,40 punten. De MidKap steeg 0,5 procent naar 651,67 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen kregen er 0,3 tot 0,6 procent bij.

De grondstoffensector was een van de duidelijkste winnaars op de Europese beursvloeren. Zo deden staalbedrijven het bijzonder goed, ook op het Damrak. Staalreus ArcelorMittal voerde de AEX aan met een plus van 5,7 procent, terwijl voormalig dochterbedrijf Aperam met een winst van 1,8 procent een van de sterkste stijgers was in de MidKap. Branchegenoot ThyssenKrupp kreeg er in Frankfurt bijna 3 procent bij.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.