economie

HP schrapt duizenden banen

14 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

PALO ALTO (ANP/BLOOMBERG) – Printer- en computerfabrikant HP Inc schrapt de komende drie jaar 300 tot 4000 banen. Dat werd donderdag na de slotbel op Wall Street bekendgemaakt. Het bedrijf wil de kosten naar beneden brengen nu de vraag naar computers en printers tanende is. Volgens topman Dion Weisler van HP vallen de ontslagen binnen alle onderdelen van het bedrijf.

HP Inc werd vorig jaar afsplitst van technologiebedrijf HP Enterprises. Sindsdien zoekt Weisler naarstig naar manieren om de winstgevendheid van HP op te voeren. Vorig jaar kondigde het bedrijf ook al een grootscheepse banenreductie aan. HP heeft momenteel circa 50.000 werknemers in dienst.

HP verwacht voor het komende fiscale jaar een aangepaste winst per aandeel van 1,55 tot 1,65 dollar per aandeel.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.