economie

Export groeit gestaag door

12 oktober 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – De groei van de Nederlandse export zette in augustus door. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

In totaal werden er 3,7 procent meer goederen uitgevoerd dan een jaar eerder. De stijging is wel wat kleiner dan in de voorgaande maand. In augustus groeide vooral de export van machines en apparaten.

Zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer was hoger dan een jaar eerder. Het importvolume was in augustus 4 procent groter dan een jaar eerder. Volgens het statistiekbureau zijn de omstandigheden voor de export in oktober gunstiger dan in augustus en september.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.