economie

Vleesfraudeur moet miljoen betalen

17 augustus 2016Leestijd: 1 minuut

DEN BOSCH (ANP) – De voormalig eigenaar van een failliete vleesgroothandel in Oss moet de curator 1 miljoen euro betalen. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant woensdag bepaald.

De vorig jaar tot celstraf veroordeelde vleeshandelaar Willy Selten verkocht enkele jaren geleden op grote schaal paardenvlees als rundvlees. Begin 2013 werd zijn fraude ontdekt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, waarna zijn onderneming enige tijd later failliet ging. Volgens de rechtbank is duidelijk dat met de paardenvleesaffaire sprake was van onbehoorlijk bestuur en dat dit een belangrijke oorzaak was voor het faillissement.

De curator eiste overigens 12 miljoen euro van Selten. Zo ver wilde de rechter echter nog niet gaan, omdat nog niet vaststaat dat de uiteindelijk resterende schuldenlast zo groot zal zijn. Als het vlees alsnog wordt vrijgegeven en voor menselijke consumptie kan worden verkocht, dan zal de voorraad namelijk aanzienlijk meer opbrengen dan bij verkoop als diervoeder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.