economie

Soepmaker Struik vindt nieuwe geldschieter

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

VOORTHUIZEN (ANP) – Soepmaker Struik is voorlopig uit de financiële zorgen. Het familiebedrijf krijgt een broodnodige kapitaalinjectie van de familie Van Drie, de eigenaars van een groot kalfsvleesbedrijf. De twee partijen gaan ook een strategische samenwerking aan, meldde Struik vrijdag.

Hoeveel geld de familie Van Drie in Struik steekt, is niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk hoe groot het strategische belang is dat tegenover de investering staat. De balans wordt in ieder geval dusdanig versterkt, dat ook banken weer bereid zijn langlopende kredieten te verstrekken aan het soepbedrijf.

Struik heeft zo’n vijfhonderd mensen in dienst in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het in 1950 opgerichte voedingsmiddelenbedrijf is goed voor een jaaromzet van circa 200 miljoen euro. Het kalfsvleesbedrijf van de familie Van Drie is wat opbrengsten betreft ruim tien keer zo groot.

Grootaandeelhouder Hans Struik vindt de nieuwe partner goed bij zijn bedrijf passen. ,,Onze bedrijven hebben beide een familiekarakter, de culturen komen goed overeen”, zei hij. De samenwerking zal Struik helpen zijn vleugels verder uit te slaan in Europa, voegde hij eraan toe.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.