economie

SBM koploper in positieve AEX

18 juli 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandag met winst aan de week begonnen. SBM Offshore stond daarbij in de schijnwerpers door de schikking die het heeft getroffen met Braziliaanse autoriteiten in de omkopingszaak rond oliebedrijf Petrobras.

Kort na de openingsbel stond de AEX 0,6 procent hoger op 449,97 punten. De MidKap steeg ook 0,6 procent, tot 620,77 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen 0,6 tot 0,7 procent.

SBM Offshore won in de eerste handelsminuten 13 procent. De maritiem dienstverlener trof een schikking met een totale waarde van bijna 275 miljoen dollar om het onderzoek naar zijn rol bij het omkopingsschandaal rond het Braziliaanse staatsoliebedrijf te beëindigen. Daarvan gaat ruim 149 miljoen dollar naar Petrobras, met wie het Schiedamse bedrijf nu ook weer normaal zaken kan doen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.