economie

Horlogemaker Swatch ziet winst halveren

15 juli 2016Leestijd: 1 minuut

BIEL (ANP) – De Zwitserse horlogemaker Swatch presenteert volgende week de halfjaarcijfers, maar waarschuwt beleggers alvast dat die niet best zullen zijn. De vraag is in de eerste jaarhelft flink ingezakt, en daarmee staat ook de winst onder druk, liet het bedrijf vrijdag weten.

Swatch zei dat de omzet in de eerste jaarhelft met 12 procent is gezakt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst pakt daardoor minstens de helft (50 tot 60 procent) lager uit dan in de eerste helft van 2015.

De onzekere economische vooruitzichten en de dure Zwitserse frank drukken de vraag naar dure horloges in veel voor Swatch belangrijke markten, waaronder Hongkong en Frankrijk. Ook in eigen land, waar het bedrijf het voor een groot deel moet hebben van verkopen aan toeristen, staat de omzet onder druk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.