economie

Adempauze op Wall Street

13 juli 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De beursgraadmeters in New York toonden woensdag in de ochtendhandel weinig beweging. Daarmee kwam in ieder geval voorlopig een einde aan de opmars van de afgelopen dagen, die voor nieuwe records op Wall Street zorgde.

Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex nagenoeg onveranderd op 18.352 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent naar 2150 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,2 procent in bij 5015 punten.

De afgelopen dagen stegen zowel de S&P 500 als de Dow Jones naar de hoogste standen ooit. De handel op Wall Street profiteerde daarbij onder meer van de verwachting van meer steunmaatregelen door centrale banken buiten de VS en een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse banenmarkt.

Olie

Woensdag werd de stemming enigszins gedrukt door de olieprijs. Die ging stevig onderuit nadat uit nieuwe cijfers was gebleken dat de brandstofvoorraden in de VS onverwacht sterk zijn gegroeid. De prijs van Amerikaanse olie zakte ruim 4 procent naar 44,89 dollar per vat. Brent werd ook meer dan 4 procent goedkoper, bij 46,38 dollar per vat.

De olieconcerns Chevron en ExxonMobil stonden met verliezen van circa 0,5 procent in de onderste regionen van de Dow Jones. Onder de dertig hoofdfondsen boekte alleen Home Depot een steviger verlies, van 0,9 procent.

Kwartaalcijfers

Beleggers kijken uit naar de kwartaalcijfers van diverse grote bedrijven later deze week. Daarbij staat vooral de financiële sector in de schijnwerpers, met de presentatie van de resultaten van de banken JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. In de aanloop naar die cijfers noteerde het aandeel JPMorgan woensdag 0,5 procent in de min.

Juno Therapeutics won 15 procent. De farmaceut mag verder met zijn studie naar een nieuw middel tegen kanker. Vrijdag werd de studie stilgelegd door de autoriteiten nadat drie patiënten waren overleden tijdens de klinische testfase. Daarop kelderde de beurswaarde van het bedrijf.

Euro

De euro noteerde op 1,1110 dollar en was daarmee evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.