economie

KLM-baas in raad van bestuurders IATA

02 juni 2016Leestijd: 1 minuut

DUBLIN (ANP) – KLM-baas Pieter Elbers is voor drie jaar benoemd tot lid van de zogeheten raad van bestuurders van IATA, de wereldwijde brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen. ,,Hiermee behoudt KLM een belangrijke stem in deze leidende organisatie in de internationale luchtvaart”, liet het bedrijf donderdag weten.

De raad vertegenwoordigt de leden binnen IATA. Ruim dertig toplieden van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd hebben er zitting in. Zij doen dat naast hun reguliere werk. KLM werd er eerder vertegenwoordigd door voormalig topman Peter Hartman, die tevens voorzitter was van de raad.

Daarnaast heeft IATA een vaste directeur. Nu is dat nog Tony Tyler, maar die geeft het stokje binnenkort over aan Alexandre de Juniac, die daarvoor zijn baan bij Air France-KLM opgeeft. De IATA-leden stemmen deze week tijdens hun jaarvergadering in Dublin over zijn benoeming. Naar verwachting wordt dat een hamerstuk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.