economie

Air France-KLM verbetert resultaten verder

04 mei 2016Leestijd: 1 minuut

PARIJS (ANP) – Air France-KLM heeft de resultaten in de afgelopen maanden verder verbeterd, maar schreef nog wel rode cijfers. Dat is overigens niet ongebruikelijk in het voor de luchtvaart betrekkelijk rustige eerste kwartaal.

Het luchtvaartconcern behaalde een omzet van 5,6 miljard euro, de inkomsten van de cateringtak Servair, die in de etalage staat, niet meegerekend. Dat is een fractie meer dan een jaar eerder. Exclusief het voordeel van de sterke dollar was wel sprake van een afname met 1,3 procent.

Het operationele verlies viel met 99 miljoen euro ruim driekwart lager uit dan in het eerste kwartaal van 2015. Onder de streep kwam Air France-KLM 155 miljoen euro tekort, tegen een nettoverlies van 559 miljoen euro een jaar eerder.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.