economie

Ook China akkoord met overname TNT

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

MEMPHIS (ANP) – Pakketvervoerder FedEx heeft alle vergunningen binnen die nodig zijn om zijn Nederlandse branchegenoot TNT in te lijven. Ook het Chinese ministerie van Handel heeft onvoorwaardelijk toestemming gegeven, maakte het Amerikaanse bedrijf vrijdag bekend.

De Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten stemden eerder al in met de overname van TNT. Onlangs ging de toezichthouder in Brazilië, ook na extra onderzoek dat door concurrent UPS was aangevraagd, eveneens akkoord.

Aandeelhouders van TNT hebben nog tot 13 mei de tijd om hun stukken aan te melden voor de overname. Per aandeel ontvangen zij 8 euro. De totale overnameprijs bedraagt daarmee zo’n 4,4 miljard euro.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.