economie

Meer winkels en omzet voor moeder Pearle

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

SCHIPHOL (ANP/BLOOMBERG) – Optiekbedrijf GrandVision, moederbedrijf van onder meer de winkelketens Pearle en EyeWish, heeft in het eerste kwartaal van 2016 meer omzet gedraaid dan een jaar eerder. Dat kwam voor een groot deel doordat het bedrijf wereldwijd 300 winkels meer telde dan een jaar eerder.

De verkopen stegen vorig kwartaal met 2,5 procent naar 803 miljoen euro. Zonder het effect van wisselkoersen zou de omzet met 4,9 procent zijn gestegen. Daarvan zou 3,2 procentpunt het gevolg zijn van overnames. De operationele winst kwam uit op 84 miljoen euro. Dat was 1 miljoen euro meer dan een jaar eerder.

Vooral op het Amerikaanse continent en in Azië timmerde GrandVision stevig aan de weg. Hier behaalde de optiekketen een omzetgroei van 19 procent, vooral door sterke resultaten in Chili, Mexico en Turkije.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.