economie

Fugro gaat meer banen schrappen

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

LEIDSCHENDAM (ANP) – Bodemonderzoeker Fugro gaat nog meer banen schrappen vanwege de uitdagende omstandigheden op de olie- en gasmarkt. De komende kwartalen gaan nog eens zeshonderd banen verloren, bovenop de ruim 1600 arbeidsplaatsen die sinds begin vorig jaar zijn verdwenen.

Fugro zag zijn omzet in het afgelopen kwartaal met bijna 26 procent krimpen tot 441 miljoen euro op jaarbasis, zo bleek vrijdag uit een tussentijds handelsbericht. De orderportefeuille voor de komende twaalf maanden daalde naar 1,18 miljard euro, van 1,6 miljard euro een jaar eerder.

De olie- en gassector is goed voor bijna driekwart van de werkzaamheden bij Fugro. Het bedrijf stelt dat een timing van herstel in die markt onzeker is en dat voorlopig rekening gehouden moet worden met aanhoudend zware condities.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.