economie

Beursplein 5 flink lager van start

29 april 2016Leestijd: 1 minuut

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is vrijdag duidelijk lager geopend. Ook de andere graadmeters in Europa begonnen in het rood, in navolging van verliezen op Wall Street. Beleggers verwerkten een stroom aan Nederlands en Europees bedrijfsnieuws.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 1,1 procent lager op 445,41 punten. De MidKap zakte 0,7 procent tot 664,81 punten. De indices in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 1,3 procent omlaag.

Op het Damrak opende KPN de boeken. Het telecomconcern had in de eerste drie maanden van dit jaar opnieuw stevig last van de dalende vraag uit de zakelijke markt en zag daardoor zijn omzet en winst onderuit gaan. De betere resultaten uit de consumentenmarkt wogen daar niet tegenop. KPN won 0,3 procent en was daarmee de enige stijger bij de hoofdfondsen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.