economie

Nederland stapt over op 4G

12 februari 2016Leestijd: 1 minuut

DEN HAAG (ANP) – Nederlanders gebruiken steeds meer de nieuwe 4G-technologie voor mobiel internet. Het dataverkeer via de oudere technologie 3G groeit niet meer, terwijl het verkeer op het 4G-netwerk sterk in de lift zit.

Toezichthouder ACM meldde vrijdag dat het dataverkeer via het snelle 4G-netwerk in het derde kwartaal van vorig jaar een kwart hoger was dan een jaar eerder. Die sterke groei werd mogelijk doordat alle grote mobiele aanbieders nu een grotendeels landelijk dekkend 4G-netwerk hebben. Daarnaast beschikken veel consumenten nu over een toestel met 4G-verbinding en abonnementen met aanzienlijke databundels.

4G is een nieuwe, snellere technologie voor mobiel internet. Eind 2012 werden de daarvoor geschikte frequenties via een veiling over de mobiele aanbieders verdeeld.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.