Premium Lock Koen Thijssen: ‘Ik wilde toevoegen wat ik zelf ooit miste’

23 oktober 2023Leestijd: 6 minuten
Koen Thijssen is directeur en oprichter van verzekeraar Insify. Foto: Olivier Middendorp

Koen Thijssen (38), directeur en oprichter van verzekeraar Insify, ergert zich aan traditionele verzekeraars en begon daarom zijn eigen bedrijf.

1. Wat doet Insify?

‘Wij maken verzekeren voor freelancers en kleine ondernemers simpel en eerlijk. Ik ben zelf ondernemer en ben vóór Insify met Bloomon begonnen, een online bedrijf dat op abonnementsbasis boeketten thuis bezorgt. Vanuit mijn frustratie met verzekeraars ben ik Insify begonnen. Ik wilde toevoegen wat ik zelf ooit miste. Ik heb al eens eerder gezegd dat een verzekeraar het liefst alleen een betonnen brug onder water tegen brand verzekert.’

2. Wat zat u dan dwars?

‘Op een gegeven moment kregen wij bij Bloomon de eerste medewerkers en werd het tijd om ons tegen bijvoorbeeld aansprakelijkheid te verzekeren. Ik probeerde dat online te doen, maar werd door de verzekeraar als zakelijke klant verwezen naar een tussenpersoon. Die adviseur kwam op bezoek, maar dat was vooral iemand die onder het voorwendsel van advies mij nog veel meer probeerde te verkopen. Niks advies. Een verzekering is een product gebaseerd op statistiek en risico-inschatting. Maar het hele gesprek ging op basis van anekdotes en hele random vragen. Vervolgens duurde het nog twee maanden voordat we de verzekering hadden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw