Premium Lock Dries Wajer: ‘Ik leer om een privéleven te hebben’

18 september 2023Leestijd: 7 minuten
Dries Wajer is algemeen directeur van Wajer Yachts. Foto: Olivier Middendorp

Wajer Yachts maakt mooi vormgegeven, snelle boten. Algemeen directeur Dries Wajer (36) is altijd aan het werk. Groeien is het doel.

1. U bent een erg druk mens. Voortdurend bellen er klanten?

‘Ja, that’s the story of my life. Ik neem ook altijd op. Net had ik weer een klant aan de lijn die toch nog een paar aanpassingen aan zijn boot wilde. We hebben veel Amerikaanse klanten en die bellen vaak op voor Nederland onmogelijke tijden, maar dat ik de telefoon opneem, is de eerste winst. Dat vinden ze fijn. Ik word er ook niet gek van. Het is een manier van leven.’

2. Er is eens over u gezegd dat u geen jachten verkoopt, maar een lifestyle. Wat is dat dan?

‘Dat klinkt wel heel modieus. We hebben natuurlijk een heel mooi product. Daar begint eigenlijk alles mee. Wij proberen in een bepaalde klasse het allerbeste product te maken. Maar ook heel belangrijk is dat we de klant veel zorgen uit handen nemen. Er komt heel veel bij kijken als je een boot bezit. Dat weten wij op een heel goede manier te faciliteren.

‘Een Wajer koop je without a worry. De boot moet een ligplaats hebben. De boot moet worden getransporteerd, schoongemaakt en gerepareerd. De boot moet opgeladen accu’s hebben. Op zo’n jacht moet 365 dagen per jaar worden gepast. Of de boot nou binnen staat of ergens bij een mooi eiland in het water ligt, we maken het mogelijk dat zij vaart als de eigenaar dat wil. Dat is bijzonder en onderscheidend.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw