Premium Lock Jeannine Peek: ‘Je vindt mij niet snel boven op de apenrots’

24 juli 2023Leestijd: 7 minuten
JEANNINE PEEK IS ALGEMEEN DIRECTEUR VAN CAPGEMINI NEDERLAND. FOTO: MARNIX KLOOSTER

Jeannine Peek (54) is algemeen directeur van technologie- en consultancybedrijf Capgemini Nederland. Ze wil meer vrouwen in de IT zien.

1. Wat is er zo interessant aan de IT-wereld?

‘Ik heb eigenlijk mijn hele leven in de technologiesector gezeten. Ik heb technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente gedaan, met informatiekunde als afstudeerrichting. Dus ik moest iets met mijn studie. In de 35 jaar dat ik er nu werk, werd IT steeds meer een motor voor verandering van bedrijven.

‘Twintig jaar geleden praatte ik met een bedrijf over hoe je IT kunt inzetten om kosten te besparen. Maar nu gaat het veel meer over welke transformatie je als bedrijf wilt maken en hoe je relevant blijft voor je klanten. Dat is zo’n onwijs veranderingsproces geweest in al die jaren, dat het voor mij een leuke branche bleef om in te werken. Het wordt ook steeds leuker.’

2. Waar komt u vandaan?

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw