Premium Lock Herberth Samsom: ‘Ik ben hier toevallig verzeild geraakt’

05 juni 2023Leestijd: 6 minuten
HERBERTH SAMSOM IS CEO VAN TB AUCTIONS. FOTO: OLIVIER MIDDENDORP

CEO van TB Auctions Herberth Samsom (64) liet het veilingbedrijf groeien van 100 miljoen naar 1,2 miljard euro omzet. Nu zit zijn taak er bijna op.

1. Wat is uw achtergrond?

‘Mijn overgrootvader was oprichter van uitgeverij Samsom in Alphen aan den Rijn. Uiteindelijk is dat Wolters Kluwer geworden. Mijn vader was de dorpsdokter in Zeist. Ik heb lang in de reclame gezeten en daar DDB geleid, een groot bureaunetwerk. Wat ik daar leerde, was hoe een klant tot een aankoop komt.

‘De komst van internet heeft natuurlijk een enorme impact gehad op de reclamewereld. Er is niet zo veel meer over van die grote reclamebureaunetwerken. In 1985 begon ik mijn eerste bedrijf in farmaceutische reclame en was het moeilijk om daarvoor financiering te krijgen. Je moest maanden praten. Ik had 30.000 gulden nodig om op te starten. Als je nu ziet hoeveel geld beschikbaar is, en hoe het ecosysteem rondom start-ups is verbeterd… dat is niet te vergelijken met toen. Ik weet nog dat mijn vader tegen me zei toen ik voor mezelf begon: “Doe je er wel verstandig aan, jongen?” En toen ik om geld vroeg, wilde hij dat ik het zelf regelde. Uiteindelijk waren er 50 fte’s bij dat eerste bedrijf van mij.’

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw