Cijfer van de week Premium Corner

5 biljoen dollar

12 augustus 2019Leestijd: 1 minuut

De rest van de wereld staat voor 5 biljoen dollar (4,5 biljoen euro, oftewel 4.500 miljard euro) bij China in het krijt, blijkt uit nieuw onderzoek. Dat is een vertienvoudiging sinds 2000 en veel meer dan tot nu toe werd gedacht. Onderzoekers van het Duitse Kiel Institute ploegden duizenden leningen aan 152 landen door, om tot deze optelsom te komen. Zo vonden zij bijvoorbeeld ‘verborgen’ leningen aan parialanden als Iran en Venezuela.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.