#Belastingen Premium Corner

Zo verdient u aan de trage overheid

24 augustus 2017Leestijd: 3 minuten

Vaak duurt het heel lang voordat de overheid een besluit neemt over een bezwaar of vergunningaanvraag. Bij onnodige vertraging bestaat er recht op een vergoeding. De regeling is er al jaren, maar er wordt nog steeds te weinig gebruik van gemaakt.

Reageert de overheid maar niet op uw aanvraag voor een vergunning voor een dakkapel? Of hoort u nooit meer iets van uw bezwaarschrift bij de Belastingdienst? Dat kan u flink wat geld opleveren. Voor elke dag dat de gevraagde beslissing te laat is, kunt u een vergoeding (dwangsom) krijgen die kan oplopen tot 1.260 euro. Er is wel een aantal voorwaarden.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.